logo
Internetvakbeurs voor de zorgprofessional
Nederlands       |       
En Français   
home /innovaties/nieuws-en-innovaties/niko-nv

Niko Home Control: comfortabel energie besparen

Duurzaam (ver)bouwen is geen geitenwollensokkenthema meer, en dat heeft het bedrijf Niko goed begrepen. De Niko Home Control laat gebruikers toe om hun energieverbruik overzichtelijk te meten en te bepalen: alle elektrische functies binnen (en buiten) het huis kunnen met de installatie bediend worden via een paneel, een tablet, of een smartphone.

Aangepast voor BEN

In 2021 moet elke nieuwbouwwoning of grondige renovatie BEN zijn: bijna energieneutraal. Concreet wil dat zeggen dat een woning het energiepeil E30 bereikt en de energie die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling, en warm water zo veel mogelijk uit hernieuwbare bronnen komt. Niko hoopt met de Home Control een handige tool aan te bieden om de besparingen te vergemakkelijken en overzichtelijk te maken: iemand die al het verbruik ziet, heeft immers een beter inzicht in hoe bespaard kan worden. Die besparingen komen niet enkel het behalen van de BEN-norm ten goede, maar ook de portemonnee. Meer besparen is minder betalen.

Functies binnen handbereik

Het Home Control-systeem is bedienbaar via een paneel, een tablet, of een smartphone. Die laatste twee bedienmogelijkheden staan je toe om de elektrische functies van het huis overal aan te sturen. Als vaak dezelfde functies gebruikt worden kan er ook gewerkt worden met profielen. Elk profiel houdt een specifieke ‘sfeer’ in: tv-avond, familiediner, thuiswerkdag, enzovoorts. Met deze zelf ingestelde profielen kan er gemakkelijk gekozen worden waar de lichten aan zijn, hoe warm het is, en of bijvoorbeeld de rolluiken naar beneden moeten. Het statusoverzicht laat duidelijk zien welke apparaten aan staan. Het is dus niet meer nodig om overal te controleren of er nog een licht brand of je zorgen te maken dat de verwarming niet juist afgesloten is. Opvallend is ook de paniektoets, waarmee je alle lichten kan aandoen. Als je op vakantie bent, kan de Home Control je aanwezigheid simuleren door af en toe de gordijnen open te doen en lichten kort te laten branden. Het nieuwe domoticasysteem van Niko is voorzien van vele mogelijkheden, die het bedrijf belooft uit te breiden met updates.

Actief omgaan met energie

Uniek aan Niko’s nieuwe systeem is dat het verbruik van je elektriciteit, gas, en water gemakkelijk op te volgen is: in het overzicht wordt alles opgenomen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de opbrengst van je zonnepanelen en het sluimerverbruik van je elektrische toestellen. Zo leer je uit het systeem waar de grote verbruikers zijn en hoe je dat verbruik kan indammen. De besturing van de Home Control is ook uitgerust met een eco-toets, waarmee je alle verlichting en de toestellen die je niet nodig hebt uitschakelt. Handig voor ’s nachts, wanneer de verwarming en de ventilatie het wat rustiger aan mogen doen.

Gebruiksvriendelijkheid

Niko heeft het Home Control-systeem voorzien van een strakke interface: intuïtieve symbolen en een simpele bediening moeten ervoor zorgen dat iedereen met het systeem overweg kan. Niet enkel het besturingssysteem ziet er strak uit, maar ook de apparatuur zelf. De videobuitenpost die geïnstalleerd kan worden wist zelfs een Red Dot Design Award in de wacht te slepen in 2014.

Niko’s nieuwe domoticagadget kan samenwerken met geautomatiseerde elektronica zoals licht- of bewegingssensoren. De Niko Home Control kan ook aangestuurd worden met drukknoppen: het bedrijf biedt allerhande modellen en stijlen aan voor gebruikers die liever niet werken met touch screens.

NIKO nv

Adres
Industriepark West 40
9100 Sint-Niklaas
België
T  0032 (0)3 778 90 00
F  0032 (0)3 777 71 20
E  sales@niko.be
W  www.niko.be

logo

Naar de bedrijfspresentatie

<
Expo60+
Healthcare.be
 Soins&Santé
Easyfairs